Acne Care hapuskan jerawat

by Hasny on June 5, 2018

Acne Care “ Tablet hapuskan jerawat“

Tahukah anda, jerawat adlh sejenis penyakit yg dianggap KRONIK di mana ia mengganggu kelenjar yang terdapat di dlm lapisan kulit. Kelenjar2 ini mengeluarkan minyak atau sebum yg berfungsi untuk meliputi kulit luar muka & badan kita juga bertindak sebagai pelembap semula jadi pada permukaan kulit. Namun begitu, bila liang roma pada kulit tersumbat, ini akan membuatkan kulit muka, belakang & leher ditumbuhi jerawat.

Kenali Punca-punca Jerawat

1- Bakteria dan Jerawat
Bakteria yg dikenali dgn nama Propionibacterium acnes pula adlh salah satu bakteria yg biasa ditemui dlm sel kulit. Sumber makanannya ialah sebum & sel2 mati pada permukaan kulit. Kulit berjerawat mempunyai Propionibacterium acnes yg lebih banyak berbanding dgn kulit yg x berjerawat.

2- Pemakanan dan jerawat
Walaupun punca jerawat yg disebabkan oleh diet atau pemakanan x dpt dibuktikan dgn jelas serta secara terperinci, tetapi diet mempunyai kesan langsung terhadap tahap insulin dlm badan kita. Untuk pengetahuan anda, insulin adalah hormon terpenting manusia & boleh mempengaruhi hormon-hormon lain di dalam tubuh termasuk hormon androgen yg turut menjadi penyebab pertumbuhan jerawat

3- Stress dan Jerawat
Stress boleh memburukkan lagi simptom jerawat . Tahap stress yg tinggi mmg mampu memberi kesan ke atas jerawat & boleh menyebabkan radang jerawat yg teruk. stress juga akan mbuat, adrenalin serta hormon androgen yg ada di dlm badan akan dikeluarkan dengan berlebihan & menjadi punca tumbuhnya jerawat.

4- Alat Solek & Jerawat
Sebenarnya alat solek bukanlah punca jerawat terbesar untuk kulit, tetapi jika anda tidak membersihkn kulit dengan baik slps memakai alat solek, ia boleh memburukkan lagi keadaan jerawat pada kulit terutama muka anda.

5- Matahari & Jerawat
Cahaya matahari juga bukanlah penyebab utama masalah jerawat tetapi haba yang dihasilkan oleh matahari boleh menyebabkan kulit anda berpeluh dan berminyak sekaligus menyumbatkan liang roma.

6- Pakaian & Jerawat
Tidak ramai yg ada masalah jerawat di belakang badan tetapi ia berlaku disebabkan oleh jenis pakaian yang dipakai terutama dlm iklim tropika seperti di Malaysia. Belakang badan mempunyai ribuan kelenjar & liang roma yg boleh memerangkap sebum. Jgn malas mandi kerana kulit yang bersih boleh membebaskan anda dari jerawat.

Penghapus jerawat

BUAH DELIMA
– Memperbaiki sel kulit dari dalam
– Agent penghancur akar punca JERAWAT
– Mengatasi kulit kering & kulit berminyak
– Melambatkan proses penuaan
– Agen pencegah kerosakan kulitvyang terjadi kerana radikal bebas

SERBUK JUS EPAL
– Mempunyai antioksidan yang tinggi
– Melindungi sel2 radikal, atom reaktif yang menyumbang kepada kerosakan dalam badan
– Memperlambatkan penuaan sel
– Menghalang pertumbuhan sel kanser

PUREWAY C
– Mengandungi vitamin C
– Lebih cepat diserap ke dalam saluran darah
– Mencerahkan kulit
– Menghilangkan bintik bintik hitam
– Menghilangkan kekusaman

LACTOFERRIN
– merangsang system imun dalam badan
– membantu menghilangkan jerawat dan parut
– mencegah kulit rosak
– mengurangkan aktiviti jerawat

Pada zaman yg serba moden ini lebih mudah untuk mendapatkan bahan seperti diatas untuk mencegah jerawat.

ACNE CARE – Dirumus dari extrax delima, serbuk jus epal, pureway C, lactosa & lactoferrin. acne care telah diuji kepada 10 orang wanita dan 6 orang lelaki yamg menghadapi masalah Jerawat 7 daripadanya hanya mempunyai masalah jerawat di bahagian muka, manakala selebihnya mempunyai jerawat di muka, leher serta belakang badan.

Kajian dilakukan selama 1 bulan & hasilnya telah terbukti kerana kesemua yang mengambil dalam ujian keberkesanan Acne Care ini berjaya menyelesaikan masalah jerawat mereka.

whatsap kami untuk pertanyaan di talian +60192192668
Lebih mudah tekan link di bawah ini untuk terus ke inbox kami dibawah:
LIKE PAGE UNTUK LIHAT TESTIMONI —-> ACNE CARE 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Comment

Previous post: